Colníci odhalili pri domovej prehliadke neokolkované cigarety a tabak

21.08.2009 Prešov

Prešov 21. augusta (TASR) - Colníci z Colného kriminálneho úradu počas akcie v okolí Prešova našli neokolkované cigarety, alkohol a tabak.
Ako dnes informoval vedúci oddelenia vzťahov s verejnosťou Stanislav Ďurina, počas domovej prehliadky 55-ročný Milan P. po výzve, aby dobrovoľne vydal hľadané veci, odovzdal 250.000 kusov cigariet Marlboro bez označenia slovenskými kontrolnými známkami, ktoré mal uložené v pivnici. V kabíne dodávkového auta odstaveného na dvore za domom našli aj 36 spotrebiteľských balení alkoholu s podozrivými slovenskými kolkovými známkami. Colníci zaistili tiež 3800 ks cigariet viacerých značiek, ktoré boli opatrené slovenskými kontrolnými známkami a 20 kusov spotrebiteľského balenia tabaku bez označenia.
Vzhľadom na podozrenie z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru skončil Milan P. v cele predbežného zaistenia.
Ďurina dodal, že colný dlh na cigaretách Marlboro predstavuje čiastku 32.234 eur (971.081 Sk). V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
 

Vyberte región